Суспільство

5 продукти, які ніколи не слід додавати до протеїнового коктейлю

7 днів тому Події Києва
5 продукти, які ніколи не слід додавати до протеїнового коктейлю
Навіть найкорисніший протеїновий коктейль може втратити ефективність, якщо змішати його з неправильними інгредієнтами. Деякі продукти не лише знижують засвоєння білка, а й шкодять травленню. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health. Доданий цукор За даними Центру контролю та профілактики захворювань, більшість протеїнових коктейлів вже містять цукор або штучний підсолоджувач. Тому варто уникати додаткового цукру, оскільки це може перевищити споживання калорій. Більше того, якщо протеїновий порошок містить низькокалорійний цукровий спирт, такий як еритритол, то поєднання іншого цукрового спирту (наприклад, безцукрового сиропу, що містить сорбіт) може призвести до неприємних симптомів травлення, таких здуття живота. Вибирайте протеїнові коктейлі, що містять менше 5 грамів цукру. Кислий сік За даними в журналі Food Function, кислі соки, такі як апельсиновий або журавлинний, часто погано поєднуються з певними видами білка, такими як сироватковий протеїн. Хоча це поєднання технічно безпечне, але соки можуть впливати на те, як організм засвоює білок і поживні речовини з соку. Білок менш розчинний у соку, ніж в інших рідких основах, що може вплинути на те, як легко організм може перетравлювати та використовувати білок. Уникайте кислих соків, якщо є схильність до кислотного рефлюксу, діабет, проблеми із засвоєнням заліза або алергія на цитрусові. Клітковина Залежно від виробника, протеїновий коктейль або порошок вже може містити певну кількість клітковини. Проте, варто бути уважними щодо додавання додаткових добавок з клітковиною. Добавки з розчинною клітковиною призначені для поглинання води та сприяння розрідженню калу під час його проходження через кишковий тракт. Однак, зайва клітковина може поглинати воду у коктейлі та прикріплюватися до білка, утворюючи густу, липку суміш, яку важко ковтати та перетравлювати.  Надмірне споживання клітковини може призвести до неприємних симптомів травлення, таких як здуття живота. Гарячі рідини Сироватковий протеїн починає втрачати свою засвоюваність після впливу високих температур. Тому організму доведеться докладати більше зусиль, щоб перетравити, засвоїти та правильно використати білок. Натомість варто змішувати ранковий протеїновий напій з льодом бо з сумішшю кімнатної температури для досягнення оптимальних результатів. Вода Згідно з інформацією European Journal of Sport Science, часто люди змішують протеїновий коктейль водою, а не молоком. Оскільки молоко містить сироватковий та казеїновий білки, цей варіант може допомогти ще більше прискорити ріст м’язів. Молоко забезпечує вуглеводами для поповнення запасів глікогену, який організм використовує під час фізичних навантажень. Вас може зацікавити: Що краще для відновлення м'язів та енергії - креатин чи протеїн? Чи потрібно використовувати протеїн в денному раціоні спортсмена Яким протеїновим коктейлем можна замінити один прийом їжі