Суспільство
7 продуктів, які зроблять суп ситнішим та поживним
близько 11 годин тому
•
Події Києва
Суп - це не лише легка перша страва, а й справжній спосіб насититися, якщо правильно підібрати інгредієнти. Деякі продукти роблять його більш поживним і ситним, допомагаючи надовго втамувати голод і насолодитися смаком.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Цільнозернові продукти
В журналі Food Sciences and Nutrition йдеться, що додавання цільних зерен, таких як коричневий рис, кіноа або ячмінь - це простий і недорогий спосіб зробити суп ситнішим. Цільні зерна поглинають бульйон, створюючи густішу, ситнішу текстуру, яка дає відчуття ситості.
На відміну від рафінованих зерен (таких як рис і макарони з білого борошна), цільні зерна зберігають клітковину, яка уповільнює травлення, стабілізує рівень цукру в крові та енергії, а також довше дає відчуття ситості.
Більше білка
Білок повільно засвоюється, що робить його одним із найефективніших способів посилення відчуття ситості. Він допомагає запобігти різким стрибкам рівня цукру в крові та підтримку м’язової маси.
Незалежно від того, чи ви обираєте білки тваринного, чи рослинного походження, існує безліч здорових варіантів, які можуть сприяти насиченню та покращувати смак.
Бобові
До бобових належать квасоля, горох, сочевиця та соєві продукти. Вони не тільки доступні за ціною, але й багаті на білок, клітковину, вітаміни та мінерали, що оптимізує поживну цінність та стійкість будь-якого рецепта супу.
В журналі Trends in Food Science Technology йдеться, що ціла консервована квасоля або сочевиця добре поєднується з супами. Ви також можете зробити з них пюре, щоб надати їм вершкового смаку без молочних продуктів.
Коренеплоди
Коренеплоди, такі як солодка картопля, морква, буряк, пастернак і ріпа, ідеально підходять для супів, забезпечуючи їм природну солодкість і колір.
Вони багаті на клітковину, складні вуглеводи та антиоксиданти, які допомагають підтримувати енергію та імунітет у холодні місяці.
Коли коренеплоди тушкуються в супі, вони набувають м’якої, кремової текстури, яка згущує бульйон і робить кожен шматочок більш насиченим. Спробуйте спочатку їх запекти, щоб отримати більш натуральний солодкий, карамелізований смак, або наріжте їх дрібними кубиками, щоб вони одразу розчинилися в основі супу.
Листова зелень
Листова зелень, така як капуста кале, шпинат, мангольд або листова капуста - це простий спосіб додати поживних речовин і текстури супу з мінімальною кількістю доданих калорій. Вона також містить клітковину, залізо, кальцій та антиоксиданти, які підтримують енергію та імунітет.
Горіхи та насіння
Горіхи та насіння можуть надати супу приємної хрусткості, додаючи додаткові поживні речовини.
Такі варіанти, як гарбузове насіння, соняшнику, подрібнені волоські горіхи або нарізаний мигдаль, додають текстури, смаку та дозу корисних жирів і клітковини, які допомагають довше залишатися ситими.
Вони також багаті на мінерали, такі як магній, цинк і селен, які підтримують здоров'я імунітету.
Здорові жири
Супи - чудовий спосіб додати корисні жири, оскільки вони добре поєднуються та допомагають довше відчувати ситість, оскільки уповільнюють травлення та сприяють здоров’ю серця.
Це може включати такі інгредієнти, як оливкова олія першого віджиму, авокадо або навіть ложку горіхового масла, залежно від смакових уподобань.
Вас може зацікавити:
6 залишків їжі, які псуються швидше, ніж ви думаєте
Топ-5 смачних та поживних страв, які легко приготувати без світла
Найкорисніші види рису, які варто додати у свій раціон