Суспільство

Найкращий спосіб приготування броколі, щоб отримати всю користь

близько 20 годин тому Події Києва
Найкращий спосіб приготування броколі, щоб отримати всю користь
Броколі розкриває свій максимальний поживний потенціал, коли його правильно приготувати. Правильний спосіб допомагає зберегти найбільше вітамінів і природних антиоксидантів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health. Як готувати броколі Дослідження, опубліковане у журналі у "Journal of Agricultural and Food Chemistry", показало, що нарізання та легке обсмажування броколі може збільшити кількість антиоксиданту, який називається сульфорафан, тим самим максимізуючи користь для здоров'я. Сульфорафан - це природна сполука, яка міститься в хрестоцвітих овочах, включаючи броколі, брюссельську капусту, цвітну та кале. Її пов'язують з численними перевагами для здоров'я, а саме виробленням антиоксидантів. Крім того, дослідники виявили, що нарізання броколі на суцвіття приблизно за 90 хвилин до легкого смаження пов’язане з найвищим рівнем сульфорафану. Це, ймовірно, тому, що подрібнення активує мірозиназу, сприяючи перетворенню глюкорафаніну на сульфорафан до того, як фермент деактивується нагріванням. Тривале приготування може погіршити вміст поживних речовин у броколі, включаючи сульфорафан. Дослідження обмежене тим, що автори не розглядали інші способи приготування, такі як приготування в мікрохвильовці або на пару впливають на рівень сульфорафану в броколі. Чим корисна броколі Цей багатий на поживні речовини овоч є джерелом необхідних вітамінів і мінералів, включаючи вітамін С, К, А, калій, магній, кальцій і залізо. Броколі також багата на клітковину, яка підтримує здоров’я травлення, і вона насичена потужними антиоксидантами, такими як сульфорафан, лютеїн і зеаксантин. Незалежно від способу приготування, броколі залишається низькокалорійним продуктом, багатим на клітковину, що робить її цінним доповненням до здорового раціону. Вас може зацікавити: Шкода від капусти броколі, про яку ви точно не знали Скільки броколі достатньо їсти для користі Як отримати максимум користі від овочів та фруктів