Суспільство
Помилка при зберіганні вина, через яку воно швидко зіпсується
близько 7 годин тому
•
Події Києва
Відкрите вино з часом втрачає свій смак і аромат. Без зберігання в холодильнику процес окислення прискорюється, через що напій може зіпсуватися вже за кілька годин.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Ознаки, що вино зіпсувалось
Якщо невідкрите вино зберігати належним чином, воно може бути придатним роками. Однак відкрите вино зазвичай зберігається лише кілька днів.
Після відкриття воно піддається впливу кисню, що запускає окислювальні процеси. Це призводить до змін смаку, аромату та кольору. Основні ознаки, що вино зіпсувалося:
запах - стає оцтовим, різким, "підпаленим" або з запахом мокрого картону
смак - кислий, втрачена фруктовість, може з’явитись гіркота
колір - червоне вино стає коричневим, біле - темніє
Як зберігати вино після відкриття
Зберігання вина в холодильнику після відкриття може допомогти продовжити термін придатності пляшки. Крім того, вино слід зберігати при постійній температурі.
Використовуйте пробку, яка щільно закриває пляшку. Можна також застосувати вакуумні корки, що відкачують повітря.
Відкриту пляшку тримайте вертикально, щоб мінімізувати контакт вина з повітрям.
Термін зберігання після відкриття:
білі та рожеві вина - 3-5 днів у холодильнику
червоні вина - 3-7 днів
ігристі вина - 1-3 дні з використанням спеціальної закрутки для збереження газу
Пиття зіпсованого комерційного вина зазвичай не призводить до серйозного отруєння, але смак і запах будуть неприємні. В результаті можливе легке подразнення шлунку
Вас може зацікавити:
Експерт оприлюднив правду про червоне вино, на яку ніхто не наважується
Названо алкоголь, який реально може сповільнити старіння.
Позитивний вплив пива на організм, про який мало хто знає.