Суспільство
Рецепт домашнього кокосового пляцка: смак, що повертає у дитинство
4 днi тому
•
Події Києва
Кокосовий пляцок за галицьким рецептом - це смак домашнього затишку та традиційної випічки. Ніжний бісквіт, крем і щедра порція кокосової стружки створюють ідеальний гармонійний десерт.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Рецепт кокосового пляцка
Для шоколадного коржа, необхідно:
яйця - 4 шт.
цукор - 150 г
сметана - 100 г
какао - 2 ст.л
борошно - 200 г
розпушувач - 1 ч.л
вершкове масло - 100 г
Інгредієнти для сирно-кокосової начинки:
кисломолочний сир - 600 г
цукор - 150 г
кокосова стружка - 150 г
яйця - 3 шт.
ванільний цукор - 1 шт.
шоколад - 100 г
олія - 20 г
Спосіб приготування
В мисці з'єднуємо яйця з цукром та збиваємо міксером. Далі додаємо сметану, розтоплене масло, борошно, розпушувач, какао і замішуємо тісто на низьких обертах міксера.
Тісто викладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 180 градусах 30 хв.
Приготування кокосового пляцка (фото: кадр з відео)
Далі з'єднуємо сир, яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо блендером. В кінці додайте кокосову стружку і перемішайте.
Дістаньте тісто з духовки і викладіть на нього кокосову масу і рівномірно розподіліть. Випікайте ще 30 хв.
Холодний пляцок змажте розтопленим шоколадом і зверху посипте кокосовою стружкою.
Рецепт кокосового пляцка (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Гарбузові булочки з начинкою, які виходять дуже ароматні та пухкі
Соковитий м'ясний рулет, який завжди вдається
Рецепт гарбузового чізкейка, який здивує своїм смаком