Суспільство
Солодка несподіванка: рецепт булочок з цукерками всередині
1 день тому
•
Події Києва
Булочки з розплавленими цукерками всередині тануть у роті й ідеально підійдуть до ранкової кави або чаю. Легко готуються, а ефект "вау" гарантований.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогерки Вікторії Панасюк.
Булочки з цукерками всередині: простий рецепт
Для опари потрібно:
молоко - 200 мл
сухі дріжджі - 12 г
цукор - 40 г.
борошно - 40 г
яйця - 2 шт.
ванільний цукор - 10 г
сіль - 0,5 ч.л
вершкове масло - 40 г
рослинна олія - 40 мл
борошно - 550 г
Для штрейзеля:
холодне масло - 30 г
цукор - 50 г
борошно - 50 г
Штрейзель - це крихта з тіста, яка використовується як солодка посипка для випічки.
Також ще потрібно мʼякі іриски для начинки та 1 яйце і 2 ст.л молока для змащування.
Спосіб приготування
Для опари тепло молоко з'єднуємо з дріжджами, цукром та борошном, все перемішуємо і залишаємо в теплі на 20 хв.
Яйця збиваємо з цукром, ванільним цукром, сіллю, поєднуємо з опарою, частинами додаємо просіяне борошно та розтоплене масло з олією. Ретельно вимішуємо тісто, перекладаємо в посудину, змащену олією і залишаємо в теплі на 1 год.
Коли тісто збільшиться в обʼємі вдвічі, розділіть на маленькі кульки вагою 40 г, злегка розтягуємо кульки руками та заліплюємо начинку.
Приготування булочок з цукерками (фото: кадр з відео)
Сформовані пиріжечки залишіть піднятись на 20 хв, після чого змащуємо яйцем з молоком та присипаємо штрейзельною крихтою. Випікайте при 180 градусах 20 хв.
Рецепт м'яких булочок з цукерками (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Ароматне лимонне печиво, яке тане у роті
Ніжний десерт з кавою, який готується всього 15 хв
Універсальний соус, який чудово підходить до салатів та мʼяса