Суспільство
Топ-5 смачних та поживних страв, які легко приготувати без світла
близько 23 годин тому
•
Події Києва
Відключення електроенергії - це не привід переходити на сухом’ятку чи шкідливі снеки. Навіть без плити та мікрохвильовки можна харчуватися збалансовано, смачно і, що найголовніше, поживно.
РБК-Україна зібрали 5 ідей для вашого "енергонезалежного" меню, які додадуть сил та піднімуть настрій.
Кускус із тунцем та в’яленими томатами
Кускус - це король блекаутів, адже його не треба варити.
Як готувати: Залийте кускус окропом (1:2), накрийте кришкою та зачекайте 5-7 хвилин. Коли крупа розпариться, додайте банку консервованого тунця (джерело білка), нарізані в’ялені томати або оливки. Заправте оливковою олією. Це повноцінний обід за 10 хвилин.
Салат "Білковий бум" з квасолею
Консервована квасоля - це готовий гарнір, який ми перетворимо на вишуканий салат.
Як готувати: Змішайте банку червоної або білої квасолі (рідину злийте) з нарізаним кубиками сиром фета або бринзою. Додайте жменю волоських горіхів для ситності та свіжу зелень (петрушка, кінза). Заправка: лимонний сік, олія, дрібка перцю.
Лаваш-рол із хумусом та овочами
Хумус - це ідеальне джерело рослинного білка, яке чудово зберігається.
Як готувати: Змастіть лист лаваша товстим шаром хумусу. Викладіть зверху все, що є під рукою: листя салату, смужки болгарського перцю, огірок, шматочки шинки або в’яленого м’яса. Загорніть у рол. Така страва зручна тим, що її можна їсти навіть при свічках без виделки.
Ситне авокадо-масло з хлібцями
Жири необхідні для терморегуляції, тому авокадо - мастхев у холодному домі.
Як готувати: Розімніть стигле авокадо виделкою, додайте сіль, перець та трохи лимонного соку. Змішайте масу з дрібно порізаним вареним яйцем (якщо встигли зварити заздалегідь) або консервованою кукурудзою. Намастіть на цільнозернові хлібці.
"Лінива" вівсянка з горіхами та медом
Десерт, який готує себе сам, поки ви спите або працюєте.
Як готувати: Вівсяні пластівці (не швидкого приготування) залийте водою, молоком тривалого зберігання або йогуртом. Додайте мед, сухофрукти (родзинки, курагу), насіння чіа або льону. Залиште настоюватися мінімум на 2-3 години. Вівсянка розбухне і стане ніжною.
Порада від експертів: Завжди тримайте в запасі термос із окропом. Це ключ до теплих каш (гречки, кускусу, вівсянки) та чаю, які зігріють не лише тіло, а й душу.
Вас може зацікавити:
Чому взимку ми їмо більше?
11 перекусів, які зменшують апетит та допомагають скинути вагу
Найкраща спеція, яка прискорює метаболізм та допомагає "спалити" більше калорій