Суспільство
Цю страву з курки мають спробувати усі: інгредієнти дуже прості
6 днів тому
•
Події Києва
Тако з куркою - популярна страва мексиканської кухні, що поєднує обсмажене м’ясо з овочами, сиром і лавашем. Вона готується швидко, легко адаптується до різних смаків і підходить як для повсякденного обіду, так і для вечірки.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал українського кухаря Івана Янюка.
Рецепт тако з куркою
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.
болгарський перець - 3 шт.
фіолетова цибуля - 1 шт.
копчена паприка - 1 ч.л
кмин - 0,5 ч.л
куркума - 0.5 ч.л
коріандр - 1 ч.л
помідор - 1 шт.
вершкове масло - 20 г
синя цибуля - 0,5 шт.
петрушка - 10 г
вода - 200 мл
сир моцарела - 180 г
лаваш круглий
Спосіб приготування
На помідори зробіть надрізи і залийте кип'ятком, щоб очистити від шкірки та нарізати. Перець очистіть та наріжте соломкою. Цибулю наріжте півкільцями та все викладіть у миску.
Кожне філе розділіть на дві частини і додайте до овочів. В миску всипте спеції, залийте олією, розмішайте і залиште маринуватись.
Приготування тако з курки (фото: кадр з відео)
На розігрітій сковорідці обсмажте філе без овочів. Далі додайте масло і готуйте до золотистого кольору.
Після цього обсмажте мариновані овочі до золотистості. Додайте подріблені помідори, залийте водою і залиште тушкуватись.
В мисці змішайте, половину нарізаної синьої цибулі, зелень та натертий сир.
Курку розділіть на волокна і додайте до овочів. На лаваш викладіть сирну начинку та покладіть на сковорідку. Зверху викладіть начинку з курки і загоріть і обсмажте з двох сторін.
Рецепт тако з курки (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити:
Мариновані фіолетові голубці, які здивують своїм смаком та кольором
Як зробити карамелізовану цибулю без сковороди
Топ-3 способи заморозки помідорів на зиму, щоб зберегти смак і аромат