Суспільство

Шеф-кухар розкрив секрет приготування ідеальної лазаньї: все дуже просто

близько 9 годин тому Події Києва
Шеф-кухар розкрив секрет приготування ідеальної лазаньї: все дуже просто
Лазанья - одне з найпопулярніших італійських страв у світі, але приготувати її дійсно ідеально вдається не всім. Деякі секрети допоможуть, щоб страва виходила соковитою, ароматною та справді апетитною. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well. Рівномірно розприділяйте начинку Шеф-кухар Ашіш Альфред розповів, що приготування смачної лазаньї полягає в тому, щоб дбайливо ставитися до кожного шару та збалансувати соус, сир і локшину. Зокрема, кожний шар повинен бути соковитим, а не сухим. Під час приготування лазаньї важливо рівномірно розподілити кожен інгредієнт. Якщо сир, соуси чи м’ясо збираються в одному місці, частина може залишитися сирою або, навпаки, пересушитися. Щоб досягти ідеального результату: кожен шар соусу та начинки варто робити тонким, але достатнім  використовувати ложку або шпатель, щоб рівномірно розподілити  м’ясо і овочі краще попередньо обсмажити й охолодити, тоді вони лягають більш рівномірно  Поради з приготування ідеальної лазаньї Соуси Бешамель (білий соус): розтопіть 50 г вершкового масла, додайте 50 г борошна і смажте 1-2 хв потроху вливайте 500 мл молока, постійно помішуючи, щоб не було грудок  додайте дрібку мускатного горіха, сіль і перець. Соус має бути гладкий і кремовий М’ясний соус Болоньєзе: на сковороді обсмажте цибулю та моркву, додайте 2 зубчики часнику  додайте 500-600 г фаршу (яловичина або суміш свинини та яловичини) і обсмажте до рум’яності  влийте 400 г подрібнених томатів або томатного соусу, 1 ч. л томатної пасти, сіль, перець, орегано, базилік  тушкуйте 20-30 хв до загущення Листи лазаньї Якщо використовуєте сухі листи, то попередньо відварювати не завжди потрібно (перевіряйте упаковку). Свіжі листи можна класти прямо, вони добре просочаться соусом. Сир Ідеальна комбінація: моцарела для плавлення та пармезан для смаку. Збірка Змастіть форму соусом бешамель, щоб листи не прилипли. Викладіть перший шар листів, зверху половину м’ясного соусу. Додайте трохи бешамелю та сиру. Повторіть шари, останнім робимо листи, бешамель і сир зверху. Легко притисніть, щоб соус заповнив всі проміжки. Випікання Розігрійте духовку до 180-190 °C. Накрийте форму фольгою і випікайте 25-30 хв. Зніміть фольгу, запікайте ще 15–20 хв до золотистої скоринки. Дайте постояти 10-15 хв перед нарізанням, щоб шари "схопилися". Лазанья (фото: Freepik) Вас може зацікавити: Як швидко відварити капусту на голубці Як зробити карамелізовану цибулю без сковороди Найсмачніша начинка для випічки, яка готується кілька хвилин