Суспільство

Ідеальні груші в сиропі за 15 хвилин: домашній рецепт, який перевершує магазинні

2 днi тому Події Києва
Ідеальні груші в сиропі за 15 хвилин: домашній рецепт, який перевершує магазинні
Цей рецепт передають із покоління в покоління. Груші виходять ароматними, щільними й солодкими, а головне те, що чудово зберігаються всю зиму без стерилізації. Як приготувати груші за 15 хвилин, розповідає РБК-Україна з посиланням на публікацію в Консервація та Кулінарія в Telegram. Інгредієнти (на 1 кг груш): груші - 1 кг цукор - 150 г лимонна кислота - ¼ ч. л. вода - за потребою Покроковий рецепт приготування: Очистіть груші від шкірки, видаліть серцевину. Наріжте половинками або четвертинками. Викладіть підготовлені фрукти у стерильні банки. Залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Злийте воду — вона стане основою для сиропу. Додайте у воду цукор і лимонну кислоту, доведіть до кипіння. Залийте груші гарячим сиропом до верху. Закатайте банки кришками та залиште остигати догори дном. Після охолодження груші стають щільними, насичуються сиропом і зберігають форму. Їх можна подавати до чаю, використовувати в десертах, випічці чи як самостійну солодку страву. "Бабусин секрет - груші в сиропі, смак яких не повторить жоден магазин! Без стерилізації, швидко та завжди ідеально зберігаються", - сказано в описі до рецепту. Вас може зацікавити: Проста шоколадна паста, яку готують тисячі українців Трендове яблучне печиво з сиром Як зробити цукати з гарбуза