Суспільство

6 найкорисніших консервів, які варто завжди мати вдома

близько 3 годин тому Події Києва
6 найкорисніших консервів, які варто завжди мати вдома
Запаси перевірених консервацій - це простий й ефективний спосіб забезпечити дім продуктами, що не втрачають якості місяцями. Вони економлять час, забезпечують різноманітність раціону та створюють резерв на випадок непередбачених ситуацій. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health. Консервована квасоля За даними Міністерства сільського господарства США, маючи під рукою консервовану квасолю, ви можете легко включити цей поживний продукт до свого раціону. Все тому, що вживання квасолі може покращити здоров'я серця та травленню.  Консервована квасоля є багатим джерелом:   білка заліза клітковини магнію калію цинку фолату Оскільки магазинна консервована квасоля може містити багато солі, то перед використанням злийте воду та промийте її, щоб зменшити вміст солі до 40%. Домашня консервована квасоля довго зберігається, містить багато білка й клітковини, а головне - швидко виручає, коли треба приготувати щось поживне без тривалої термічної обробки. Консервовані помідори Помідори містять лікопен, а це потужний антиоксидант, який може: підтримувати здоров'я серця зменшувати запалення знижувати ризик діабету 2 типу Крім того, консервовані помідори містять різні інші необхідні поживні речовини, включаючи вітамін С, калій і магній. Вживання консервованих помідорів з низьким вмістом натрію, нарізаних кубиками, цілих або подрібнених, є чудовим варіантом для таких страв, як супи, рагу або соуси. У домашніх заготовках зазвичай немає консервантів, надлишку солі або цукру. Гарбуз Домашній консервований гарбуз корисний майже так само, як і свіжий, якщо під час заготівлі не було тривалого перегрівання. Консервований гарбуз має низьку калорійність і багатий на вітамін А та інші ключові поживні речовини. Лише одна чашка консервованого гарбуза містить 7 г клітковини та понад 200% від добової норми вітаміну А.   За даними USDA, окрім вітаміну А (бета-каротину), що міститься в гарбузі, який підтримує здоров'я очей і зменшує запалення, консервований гарбуз містить значну кількість:  магнію заліза калію вітаміну С вітаміну Е Консервований тунець Рибні консерви, особливо консервований тунець, містять багато пісного білка та омега-3 кислот, які мають протизапальні властивості. Вони також містять певну кількість інших необхідних поживних речовин, таких як:  кальцій вітамін D селен залізо Тунець у власному соку містить менше калорій і жиру, ніж в олії. Консервована зелена квасоля Цей поширений консервований овоч містить мало вуглеводів і калорій, проте багатий на поживні речовини. Одна склянка вареної консервованої зеленої квасолі містить майже 4 г клітковини та понад 2 г білка. Консервована зелена квасоля також містить певну кількість вітамінів C, B та A. Спробуйте зробити консервовану зелену квасолю як простий гарнір або як основний інгредієнт у запіканках, смажених стравах чи супах. Консервований ананас National Institutes of Health інформує, коли свіжий ананас недоступний, то консервований може бути чудовою альтернативою. Можна отримати майже 20% від добової норми вітаміну С зі склянки консервованого ананаса, що підтримує:  функція імунної системи засвоювання заліза загоєння ран метаболізм Обирайте консервований ананас у воді або власному соку, а не в сиропах з високим вмістом доданого цукру чи штучних підсолоджувачів. Оскільки ананас має вищий глікемічний індекс (може швидко підвищити рівень цукру в крові), то поєднуйте його з продуктами з високим вмістом білка, такими як йогурт або молоко. Вас може зацікавити: Що буде, якщо з'їсти насіння яблука Як отримати максимум користі від тунця Що обов'язково потрібно зробити з авокадо перед тим, як його їсти